OM GASTRO P

Vår bistro Gastro P i Löddeköpinge serverar vällagad mat från grunden, utan genvägar och med fokus på våra fantastiskt fina svenska råvaror.

Lunch och dagens rätt

På Gastro P serverar vi alltid Dagens rätt. På så vis kan vi lägga hundra procent fokus på varje tallrik, varje dag. Maten smakar lika bra alla dagar i veckan och vi kan välja ut råvarorna som är bäst för varje säsong och tillfälle. Som alternativ till dagens rätt kan du välja Veckans sallad som alltid går att få såväl vegetariskt, veganskt som allergivänligt.

Matlådor

Vi tar stor ära i vår mat och vill att den ska avnjutas färsk. När vi har lagat fler portioner av Dagens rätt än vad som går åt, packar vi om dessa till fina matlådor. På så vis kan du köpa med dig gårdagens mat till en schysst peng. Matlådan motsvarar den portion vi serverar på våra tallrikar på Gastro P. Men istället kan du njuta av den hemma. Ett perfekt alternativ för dig som inte hinner laga mat eller vill skämma bort familjen med restaurangmat hemma. 

Det är också vårt bidrag till att minska matsvinn och ta hand om vår miljö. 

Köksmästare Kristoffer

Med passion för skapande, där endast fantasin sätter gränser och höga smaker står i fokus, lyfter vår kock Kristoffer den svenska husmanskosten till nya höjder. Det genuina svenska serveras i sin renaste form eller med spännande twister och smakinspiration från hela världen.  

Kristoffers filosofi är att en enkel råvara kan tillagas på tusen olika vis. Smakerna står i centrum, varje råvara lyfts och får den plats den förtjänar. Kristoffer har över 20 års erfarenhet i restaurangbranschen och bland annat arbetat på en välrenommerad restaurangkoncern i Lund. Kristoffer delar Sportcenter Syds vision kring rak, vällagad mat med schyssta råvaror i en trivsam miljö. En restaurang där alla är välkomna. 

Gastro P ligger mitt bland de Skånska fälten och med duktiga lokala producenter runt husknuten. Det ger Kristoffer och Gastro P tillgång till fantastiska råvaror. Vi jobbar efter säsong och det är inte ovanligt att våra kunder serveras sparris som resten av landet avundas, eller tupp från samma bonde som levererat till nobelmiddagen.